Badekar, boblebad og massasjebad

Å legge seg i badekaret etter en lang arbeidsdag eller treningstur, kan være den perfekte avslutningen på dagen, spesielt når det er kaldt ute. Visste du at et varmt bad kan redusere stress, gi bedre søvn, lindre leddsmerter og øke blodsirkulasjonen?

Gratis befaring

Vi tilbyr gratis befaring ved rehabilitering av bad og varmepumper. Kontakt oss!

bestill gratis befaring

Drømmer du om nytt badekar?

Når du vel skal investere i badekar, er det viktig å velge et du blir fornøyd med. Et av de viktigste valgene du gjør er størrelsen. Andre viktige faktorer du bør vurdere er liggekomfort, design og funksjoner. Vi hjelper deg med å velge riktig badekar.  Hos Ramsøy finner du alle typer badekar i forskjellige former - både til innbygging og som frittstående. Besøk vårt showroom i Gudbrandsdalsvegen 194 på Lillehammer for å se utvalget.

Stort eller lite badkar?

Dersom du har plass, er det lurt å velge et badekar som er stort nok for den lengste personen i familien. Hvis du må bøye knærne mye eller sitte helt oppreist i badekaret, blir det ikke like komfortabelt. For å kunne strekke deg ut helt og hvile hodet på badekarkanten, bør lengden ikke være mer enn 5-10 cm kortere enn høyden din. 

Badekar i mange størrelser

Våre minste badekar er kun 105 cm langt, og passer til små baderom. Badekar i denne størrelsen kalles sittebadekar. Ellers har vi badekar i mange forskjellige størrelser helt opp til 200 cm. 

Hjørnebadekar kompenserer lengde med dybde

Et hjørnebadekar er ikke langt nok til at voksne skal kunne strekke ut seg, men kompenserer som regel med å være dypere. Det gjør at du i hvert fall kan holde beina under vannet. Hjørnebadekar er ofte en god løsning for å spare plass.

Badekar med dusj

Et badekar med dusj er en praktisk løsning som sparer deg for plass, samtidig som du får fordelene fra både dusj og badekar.  For å hindre vannsprut, kan du plassere badekaret i et hjørne og sette opp en badekarvegg som beskytter resten av rommet. Badekarveggen kan enten være en reell vegg, eller en vegg i glass som monteres fast i badekaret.  Et annet alternativ er å kjøpe et badekar med dusjkabinett, der kabinettet dekker hele eller deler av badekaret. Hos Ramsøy finner du både badekar med dusjkabinett eller med glassvegg. Ønsker du å bygge en baderomsvegg til et lite bade- eller dusjhjørne, hjelper vi deg gjerne med det også.

Ta kontakt

Velg designet som passer deg

Våre baderomsleverandører har mange unike design å velge blant, og det gjør ikke valget av badekar enklere. Men det gjør det morsommere! Du får dermed muligheten til å velge det badekar som er mest i tråd med din stil.  Hos oss finner du alt fra klassiske hvite badekar og mørke eller fargede designbadekar, til eksklusive badekar med løveføtter. Vi har badekar i akryl, kunstmarmor/kompositt og emaljert stål. Kom innom showroomet vårt, og la deg inspirere!

Massasjebad eller boblebad?

Skal du unne deg litt ekstra luksus i hverdagen, kan vi hjelpe deg med å finne rett boblebad eller massasjebad til innendørs bruk. Det er forskjell på massasjebad og boblebad, og du bør velge badekaret som passer dine behov.

Boblebad

I et boblebad kjører en kompressor luft gjennom dyser i bunnen av karet. Det gir en mykere massasje og mye bobler i vannet. 

Massasjebad

I et massasjebad pumpes vannet gjennom jetdyser i sidene i karet. I noen tilfeller kombineres dette med luftdyser i bunnen. Vannet som pumpes gir en kraftigere massasjeeffekt og gir god punktmassasje.  Et boblebad passer derfor godt til hygge og avslapping, mens et massasjebad i tillegg kan være helsefremmende og redusere smerter.

Pris for badekar

Prisen for et badekar varierer veldig og avhenger av faktorer som materiale, liggekomfort, design, merkevare, størrelse og funksjoner.  Enkle og mindre badekar kan du få fra ca. 5 000 kr, mens badekar i mer unik design eller i dyrere materialer kan komme helt opp i 50 000 kr. Massasjebadekar og boblebad koster vanligvis fra 20 000 og oppover.