Blandebatteri, armatur og kraner

Dersom du ønsker å gi kjøkkenet, badet eller vaskerommet en ansiktsløftning, er blandebatterier og armaturer en god måte å tilføre både stil og funksjonalitet i ett. Ramsøy samarbeider med anerkjente leverandører som tilbyr et bredt utvalg av produkter, slik at du kan finne det som passer perfekt til din smak og ditt behov.

Gratis befaring

Vi tilbyr gratis befaring ved rehabilitering av bad og varmepumper. Kontakt oss!

bestill gratis befaring

Våre leverandører:

Finn riktig stil og funksjonalitet for ditt hjem

Skal du ha et blandebatteri som skal monteres på benkeplate, en sensorstyrt kran, innbyggingsarmatur eller en kran med uttrekkbar tut? Det er mange muligheter! Hva skal du velge? Her får du informasjon om hva vi kan tilby, samtidig som du får tips som kan hjelpe deg å velge riktig blandebatteri for deg.

Blandebatterier for kjøkkenet

Gi kjøkkenet ditt et løft med våre stilfulle og funksjonelle blandebatterier. Enten du foretrekker en moderne og strømlinjeformet stil eller en mer klassisk og tidløs estetikk, vil våre blandebatterier tilføre eleganse og funksjonalitet til ditt kjøkken.  Med forskjellige finishalternativer, som for eksempel elegant krom, sofistikert svart eller rustikk kobber, kan du virkelig tilpasse kjøkkenet etter din egen stil.

Hvordan velger du riktig størrelse?

Når det gjelder å velge størrelsen på blandebatteriet til kjøkkenet, er det flere faktorer å vurdere. Først og fremst er det viktig å tenke på størrelsen på kjøkkenvasken din. For mindre vasker kan et mindre blandebatteri være tilstrekkelig, mens større vasker kan kreve en høyere tut for å sikre at vannstrålen dekker hele vasken.  Videre bør du vurdere bruksområdet og behovene dine. Hvis du ofte håndterer store kjeler og panner, kan det være lurt å velge en høyere tut som gir nok plass til enkel håndtering. Justerbar høyde på tuten og svingradius kan også være nyttige funksjoner å vurdere for å tilpasse seg forskjellige oppgaver.

Blandebatterier for dusj og bad

Din dusj og baderomsopplevelse er viktig, og med våre høykvalitets blandebatterier kan du skape en atmosfære av ren velvære. Kanskje du foretrekker en regndusj som gir deg følelsen av å være i et spa? Eller en praktisk og brukervennlig dusj med termostat for å sikre den perfekte vanntemperaturen?  Våre blandebatterer for baderom er laget med tanke på holdbarhet og funksjonalitet, samtidig som de tilbyr et elegant design som passer til enhver baderomsstil. Velg finishen du liker best.

Utekraner: Praktisk vannforsyning utendørs

Når det gjelder hagearbeid, utelek eller  rengjøring av uteplassen, er en pålitelig utekran essensiell. Ramsøy tilbyr robuste og holdbare utekraner som er enkle å installere og bruke.  Våre utekraner er designet for å tåle de tøffe nordiske værforholdene samtidig som de gir pålitelig og praktisk vannforsyning utendørs. Enten du trenger en enkel kran til vask, en mer avansert utendørs vannstasjon eller en frostfri kran, kan vi hjelpe deg med å finne en god løsning for ditt behov.

Montering av kraner og blandebatterier

Vi monterer og tilkobler gjerne din nye kran, uansett om den skal til kjøkkenet, badet eller hagen. Det er også mulig å få fastpris på montering av alle typer kraner og blandebatterier. Våre dyktige og hyggelige fagfolk hjelper deg!

Ta kontakt, eller se hvor vi holder til

Hvordan velge blandebatteri?

Sett gjerne et budsjett for blandebatteriene du skal kjøpe og utforsk alternativer i forskjellige prisklasser. Vurder hvilken stil og finish du liker, og hva som passer rommet blandebatteriet skal være i. Tenk også på hvilke funksjoner som er viktige for deg.

Hvilket materiale bør du velge?

Det finnes flere forskjellige materialer som brukes i blandebatterier til kjøkken og baderom. Her er noen av de vanligste:

Rustfritt stål

Blandebatteri i rostfritt stål (krom) fra Tapwell.

      • Blandetbatteri i kromstål til bad fra Tapwell.

Rustfritt stål er et populært valg på grunn av sin holdbarhet og motstandsdyktighet mot korrosjon. Det passer godt til moderne kjøkken- og baddesign og er enkelt å rengjøre.

Messing
Blandebatteri til bad i polert messing fra Mora
Blandebatteri til bad i polert messing fra Mora.

Messing er et annet vanlig brukt materiale i blandebatterier. Det er kjent for sin holdbarhet, estetiske appell og motstandsdyktighet mot korrosjon. Messing gir et elegant og klassisk uttrykk.

Kobber
Blandebatteri i kobber fra Tapwell
Blandebatteri i kobber til bad fra Tapwell.

Kobber brukes også i noen blandebatterier, spesielt for de som ønsker en rustikk eller antikk look. Kobber gir en varm og unik estetikk, men det kan kreve mer vedlikehold for å unngå flekker og patina.

Plast

Plast er et økonomisk alternativ og brukes ofte i billigere blandebatterier. Det er enkelt å produsere og kan tilby forskjellige farger og design. Imidlertid er plast mindre holdbart enn andre materialer og kan være mer utsatt for slitasje over tid.

Bronse
blandebatteri i bronse fra Hansgrohe
Blandebatteri i bronse til bad fra Hansgrohe.

Bronse er et materiale som brukes i noen blandebatterier på grunn av sin holdbarhet og estetiske appell. Det gir et autentisk og tidløst preg.

Gull
blandebatteri i kobber fra tapwell
Blandebatteri til bad i gull fra Tapwell.

Gullfargede blandebatterier representerer luksus og eleganse i kjøkken- eller baderomsinnredningen. Blandebatterier med gullfinish tilbyr også en robust overflate som tåler daglig bruk. Imidlertid kan de kreve mer forsiktig vedlikehold for å bevare glansen og unngå misfarging over tid. Her anbefaler vi at du følger produsentens vedlikeholdveiledning.

Det er viktig å merke seg at ulike produsenter kan bruke forskjellige kombinasjoner av materialer eller ha spesifikke varianter basert på deres merkevare og design. Valget av materiale avhenger av personlig preferanse, stil, budsjett og behovet for holdbarhet og funksjonalitet.

Hva er forskjellen mellom et vegghengt og et frittstående blandebatteri?

Et vegghengt blandebatteri er festet direkte på veggen over servanten eller badekaret. Vanligvis er rørene skjult inne i veggen, og bare selve kranen og håndtakene er synlige. Et frittstående blandebatteri er plassert direkte på servanten eller badekaret. Det er ikke koblet til veggen, og rørene er synlige. Fordelen med vegghengte blandebatterier er at de gir et minimalistisk utseende og sparer plass på vasken, mens frittstående blandebatterier gir deg større fleksibilitet i installasjonen og designvalgene.

Besøk butikker

Det er lurt å besøke butikker og showrooms for å få en bedre følelse av produktene før du tar en endelig avgjørelse. Ramsøy har showroom sentralt på Lillehammer. Kom innom, og ta en titt på kranene våre. Vi er klare til å veilede deg gjennom prosessen med å velge og installere det ideelle blandebatteriet eller armaturet for ditt hjem.

Ta kontakt, eller se hvor vi holder til

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Kan jeg bytte et blandebatteri selv? Bytte av blandebatteri kan virke vanskelig, men det går fint å gjøre selv. Vi anbefaler at du har en nøye beskrivelse av hvordan dette gjøres, for å være sikker på at du gjør alt riktig.  Hva er fordelene med å installere et termostatstyrt blandebatteri i dusjen? Blandebatterier med termostat gir deg nøyaktig kontroll over vanntemperaturen og forhindrer plutselige endringer i temperaturen.  Hvordan kan jeg opprettholde og rense mitt blandebatteri for å sikre lang levetid? For at blandebatteriet ditt skal vare lenge, er det viktig å ta vare på det og holde det rent. Tørk det av regelmessig med en myk klut for å fjerne smuss og vannflekker. Unngå sterke rengjøringsmidler som kan være skadelige, og velg heller milde alternativer. Hvis du opplever kalkavleiringer, er en blanding av eddik og vann et effektivt middel. Husk å skylle godt etterpå. Hold også ventiler og tetninger i god stand ved å følge produsentens instruksjoner og med rutinemessig vedlikehold.