Toalett / WC / klosett

Ønsker du gulvstående eller vegghengt toalett? Hos Ramsøy finner du et bredt utvalg av begge typer klosetter til badet. Når du kjøper toalett hos oss kommer vi gjerne hjem til deg og monterer. Vi har fast pris på levering og montering av toalett.

Gratis befaring

Vi tilbyr gratis befaring ved rehabilitering av bad og varmepumper. Kontakt oss!

bestill gratis befaring

Våre leverandører innen toaletter:

Vegghengt toalett

Et vegghengt toalett, også kalt innebygd toalett, har sisternen skjult bak veggen. Det gjør renholdet på badet enklere ved at gulvet frigjøres og at du slipper de krinkelkrokene som et gulvtoalett har. Det ser også stilig og tidsriktig ut. Hos Ramsøy kan du velge blant mange ulike design og løsninger fra ulike produsenter. Noen toaletter kan også fås i grått og svart. Vi leverer også miljøvennlige løsninger som vakuumtoaletter, dusjtoaletter og vannbesparende toaletter.

Vegghengte toaletter

Montering

Montering av vegghengt toalett er ikke veldig vanskelig, men det er viktig at alle regler følges. Det er ingen krav til at du må bruke en autorisert VVS-installatør, men hvis du ikke er praktisk anlagt kan det være lurt. Feilmontering kan føre til vannskader. Skal du endre avløpets plassering eller forløp, eller skal etablere et nytt avløp, bør du bruke installatør.

Gulvstående toalett

I et gulvstående toalett hviler vekten på gulvet. Sisternen er synlig, og avløpet går enten vannrett ut bak toalettet eller loddrett ned i gulvet. En stor fordel med et frittstående, gulvmontert toalett er at hvis en lekkasje oppstår vil det være synlig med en gang. Dessuten vil ikke vannet skade vegg og grunnstruktur.  Også våre gulvmonterte toaletter finnes i mange type varianter, med ulike funksjoner og design. Vi har både toaletter med S-lås som har avløp til gulv, og P-lås som har avløp til vegg. Er du usikker på hvilken type WC du skal velge? Spør oss og vi hjelper deg!

Montering

Du kan montere ditt nye gulvstående toalett selv, hvis du følger anvisninger godt. Hvordan du gjør dette avhenger av om du har et toalett med S-lås eller P-lås. Våre autoriserte installatører hjelper deg gjerne med monteringen, hvis du ønsker.

Toaletter i mange forskjellige mål

Hos Ramsøy finner du gulvstående og vegghengte toaletter i mange ulike mål. Det er viktig å ta hensyn både til størrelsen og utformingen av baderommet og brukerne av det, når du velger toalettstørrelse og høyde for monteringen.

Toalettyper

Utvalget av toaletter i butikken vår er stort og det er mange typer løsninger å velge mellom. I tillegg til de tradisjonelle vannklosettene som er nevnt over, har toaletter med andre funksjoner eller egenskaper blitt mer vanlige de senere årene:

Dusjtoalett - det smarte toalettet

Et dusjtoalett er et toalett der du rengjør deg med kroppstemperert vann i stedet for med papir. På verdensbasis er dette faktisk vanligere enn å bruke papir. Et dusjtoalett rengjør mye bedre enn papir, og er også bra for sensitiv hud.  Vi har dusjtoaletter i ulike prisklasser og med ulike funksjoner. De rimeligste variantene rengjør med vann, men har ikke strømtilkobling. De mer avanserte variantene har funksjoner som mulighet for føning, automatisk åpning og stengning av lokket, åpen spylekant for enklere rengjøring, oppvarmet sete, nattlys, luftrenser og selvrensende dyse.  Du kan få toaletter med funksjon for spyling og tørk både i gulvstående og veggmonterte modeller. Mange modeller har ganske avanserte funksjoner og kalles derfor ofte smart toalett. På noen er det for eksempel mulig å lagre sitteposisjon, spylestyrke og andre funksjoner for husholdningens brukere.

TOTO Korsbakken dusjtoalett

Vakuumtoalett

I et vakuumtoalett brukes vakuum og nivåforskjeller i lufttrykk for å transportere kloakk fra toaletter, i stedet for vann. Fordeler med vakuumtoalett er at det ofte avgir mindre lukt enn et vanlig toalett og at du slipper tilkobling til vann. Et vakuumtoalett er derfor et mer bekvemt alternativ til utedoen på hytter. Noen velger også et vakuumtoalett for å redusere vannbruken i boligen.

Vannbesparende toalett

I gjennomsnitt 60 % av vannforbruket i en husholdning kommer fra toaletter. Et vannbesparende toalett vil redusere klimaavtrykket, og her er det flere løsninger enn vakuumtoaletter å velge blant. Villeroy & Boch har for eksempel det vannbesparende toalettet Universo TwistFlush. Det har revolusjonerende teknologi med kraftfull vannvirvel og sparer inn til 19 700 liter vann i året.

vannbesparende toalett fra Villeroy & Boch

Toalett med rimless

Rimless, også kalt rimfree, betyr kantløs. Dette er toalettet er for deg som verdsetter enkel rengjøring.  Et rimless-toalett har åpen spylekant på innsiden.

Pris for toalett?

Hos Ramsøy finner du toaletter i  mange prisklasser. Fra rimelige og enkle toaletter til dyrere og mer avanserte eller luksuriøse modeller. Fra ca. 900 kr helt opp til 40 000 kr.  Ramsøy har Innlandets flotteste baderomsbutikk og holder til sentralt på Lillehammer. Kom og se alle toalettmodellene våre, og finn et passende toalettsete. Velkommen innom!