Varmtvannsbereder

Trenger du ny varmtvannsbereder? Mange varmtvannsberedere holder i flere tiår, men plutselig er det stopp på varmtvannet i dusjen. Visste du at man burde sjekke varmtvannsberederen hvert 5. år? På gamle beredere er dette spesielt viktig. Er du i tvil, kontakt oss.

Gratis befaring

Vi tilbyr gratis befaring ved rehabilitering av bad og varmepumper. Kontakt oss!

bestill gratis befaring

Når bør du bytte varmtvannsbereder, og hvorfor?

De fleste bytter varmtvannsbereder etter at en skade har skjedd, men du bør bytte før. Levetiden på varmtvannsberedere varierer, men vi anbefaler alltid å bytte om den er eldre enn 20 år.  Konsekvensene av lekkasje kan nemlig være store, særlig hvis varmtvannsberederen er innebygget. Mange eldre modeller mangler vannstoppventil, og da kan skadeomfanget allerede være stort i gulv, byggkonstruksjoner og etasjen under før lekkasjen oppdages.

Sjekk varmtvannsberederen din

Har du en gammel varmtvannsbereder, som du er usikker på om fungerer som den skal? Kontakt oss og bestill Vannsjekken [ramsøy.no/vannsjekken]. Da kommer vi hjem til deg og sjekker varmtvannsberederen og tilhørende VVS-opplegg. Hvis vi oppdager feil og mangler tidlig, kan det spare deg for store kostnader.

Størrelse på varmtvannsbereder

En effektiv varmtvannsbereder av riktig størrelse i forhold til ditt bruk, er en god investering. Men hvilken størrelse bør du gå for? Varmtvannsberedere kommer i forskjellige størrelser fra fem liter og helt opp til 300 liter.Størrelse på berederen avhenger av husholdningens totale bruk, men en generell anbefaling ut fra antall personer i boligen er: 

  • 120 liter: 1-3 personer
  • 200 liter: 3-4 personer
  • 250 liter: 4-5 personer
  • 300 liter: 5+

Hvor bør du plassere den?

En varmtvannsbereder bør helst plasseres i et rom med sluk. Hvis dette ikke er mulig, kan du plassere den under kjøkkenbenken. Husk å montere en lekkasjestopper samtidig, for å forhindre lekkasje og eventuelle skader.  Står berederen langt fra vannkranene dine, vil det ta litt lenger tid før du får varmt vann i kranen. For å unngå dette kan du montere en ettervarmer, for eksempel i kjøkkenbenken. Det gjør at du får varmt vann med en gang.

Tips ved valg av modell

Visste du at to av tre norske husstander har en OSO varmtvannsbereder hjemme? Våre leverandører har beredere av høy kvalitet med 10-12 års garanti*. Det er smart å velge en rustfri type med høy energieffektivitet og lavt varmetap. Det vil spare deg for energilekkasje fra berederen, og du unngår unødvendige strømkostnader.  Dersom du ønsker å kombinere varme, oppvarming av tappevann og kjøling er en smartbereder det rette for deg. Det er en kombinasjon av en varmtvannsbereder, varmepumper og aircondition.

Stående, liggende eller vegghengt varmtvannsbereder?

Stående modeller er standard, og passer for rom med normal takhøyde. Hvis du trenger mer gulvplass, kan en vegghengt varmtvannsbereder være et godt alternativ.  Dersom takhøyden er lav, bør du heller velge en liggende varmtvannsbereder.  Eksempler på steder der dette kan passe er i krypkjellere, i rom med skråvegger eller under trapper.

Trenger du hjelp til montering?

Det kreves at faglærte rørleggere monterer varmtvannsberedere. Våre dyktige og hyggelige fagfolk monterer den gjerne for deg!

Pris - hva koster en ny varmtvannsbereder?

Prisen for varmtvannsberedere varierer avhengig av størrelse, kapasitet og effektivitet. Våre koster fra ca. 5 000 kr og oppover. Kostnad for montering kommer i tillegg.

Våre leverandører av varmtvannsberedere

OSO varmtvannsberedere er av høy kvalitet og med en uslåelig levetid. De har markedets laveste varmetap og er designet for maksimal effektivitet. Det gir deg en bereder med lavt strømforbruk. OSO-beredere har 10 års garanti.  Besøk OSO

Høiax har Norges bredeste sortiment innenfor varmtvannsberedere, med en effektiv isoleringsteknikk som gir minimalt varmetap. Høiax varmtvannsberedere har lang levetid, og inntil 12 års garanti ved installasjon av autorisert rørlegger. Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe, eller besøk vårt showroom sentralt på Lillehammer! Besøk Høiax

Kontakt oss