Servant og vask for bad

Trenger du en ny servant på badet? Hos oss får du et stort utvalg av servanter og vasker i ulike design, materialer og prisklasser. Det finnes både bolleservanter, vegghengt, heldekkende eller nedfellbar servant, frittstående servant og mange flere. Kom innom vår baderomsbutikk på Lillehammer, så hjelper vi deg. Spør oss gjerne om fastpris på montering av servant.

Gratis befaring

Vi tilbyr gratis befaring ved rehabilitering av bad og varmepumper. Kontakt oss!

bestill gratis befaring

Våre leverandører av servanter:

Servanten er en sentral del av et baderom, og det finnes utallige typer å velge mellom. Her får du en god oversikt over hvilke servanter som finnes til baderommet, og hva du bør tenke på når du skal finne den som passer best til ditt bad.

Hvordan velge riktig servant til baderommet

Når du skal velge en ny servant bør du tenke både på både funksjonalitet og estetikk – hva er viktig for deg i hverdagen? Er det viktig for deg at baderomsvasken er lett å rengjøre? Vil du at servanten skal være et designelement i baderommet? Skal den inn i et stort eller lite baderom?  

I valg av design på servanten bør du tenke både på plassforhold på badet, hvordan den passer til resten av baderomsinteriøret og selvfølgelig dine egne personlige preferanser rundt farge, overflate og utforming. 

Typer Servanter 

Et fint sted å starte er å velge hvilken type servant du vil ha. Her er derfor en oversikt over hva de ulike servanttypene er: 

Toppmontert servant

svart bolleservant fra Korsbakken

Toppmonterte servanter er populære for sin enkle installasjon og moderne utseende. Disse er den perfekte løsningen for deg som ønsker en stilren finish på badet. En variant av toppmonterte servanter er bolleservanter. Lekre bolleservanter blir et designelement i baderommet og frigjør benkeplass. 

Vegghengt servant

vegghengt servant svart

Vegghengte servanter er perfekte for mindre baderom der de bidrar til et luftig og åpent utseende. 

Frittstående servant

En frittstående servant fungerer som et fokuspunkt i ditt baderom. Disse servantene kommer i ulike materialer og utforminger som kan tilpasses etter dine ønsker 

Nedfelt servant

Nedfelte servanter legges ned i et tilpasset hull i platen på baderomsmøbelet, og gir et sømløst utseende og er integrert i selve benkeplaten. Dette gir en elegant og ryddig overflate som er lette å rengjøre. 

Underlimt servant

Underlimte servanter ligner på nedfelte servanter, men forskjellen er at mens nedfelte ligger over benkeplaten, er underlimte servanter festet under platen. Du vil da ikke se kanten av servanten. 

Heldekkende servant

Som navnet tilsier er dekker denne servanttypen hele overflaten på baderomsmøbelet. Tradisjonelt lages disse i porselen som er et holdbart materiale som er lett å rengjøre. Som regel kan disse ikke lages bredere enn 140 cm.  

Heldekkende servant fra Korsbakken

Materialer og design

Våre servanter kommer i et mangfold av materialer, inkludert luksuriøs marmor, holdbar stein og klassisk porselen. Du kan velge blant et spekter av design fra minimalistisk til moderne eller tradisjonell stil. Populære fargevalg som svart, hvitt og grått er tilgjengelige for å matche din baderomsdekor.  

Mange modeller finnes kun i blank utførelse, men flere finnes også i matte versjoner. Enten du er ute etter en minimalistisk, moderne eller klassisk servant finner du mange alternativer. Uansett hvilket materiale du går for kan du være sikker på at Ramsøy kun fører servanter av høy kvalitet, slitestyrke og holdbarhet som tåler den daglige bruken en servant utsettes for.  

Størrelse og dimensjoner

For å finne en servant, med eller uten servantskap, til ditt bad er det viktig å måle nøyaktig hvor stor plass du har på ditt bad. Ta deg god tid slik at målene blir riktige. Informasjon om hvor du har vannuttak og avløpsrør, i tillegg til andre faste installasjoner på badet – som f.eks. toalett og dusj, er greit å ha med i butikken slik at vi kan hjelpe deg best mulig.  

Standardmålene på baderomsmøbler er ofte i hele 10 cm. Fra kompakte størrelser som 40 cm bredde til større enheter som en dobbel servant på 160 cm, har vi alternativene som møter dine spesifikke behov. 

Servanter med skap

En servant med underskap gir ekstra lagringsplass og bidrar til et ryddigere baderom. Tenk igjennom hvilke behov du har for oppbevaring på badet. Vurder også om du vil ha skuffer eller dører. Skuffer kan ofte gjøre det lettere å holde det ryddig og gir god oversikt over innholdet i skapet, mens dører er mer praktiske om skapet er lite eller du vil ha et rimeligere alternativ.  

Skal du kjøpe servant og servantskap separat må du sørge for at du kjøper modeller som passer med hverandre. Dette kan vi selvsagt hjelpe deg med når du besøker vårt showroom. 

Hos oss kan du velge blant ulike design og materialer for å finne det perfekte underskapet som komplementerer din nye servant og baderomsinnredningen ellers. 

Tilleggsutstyr

Som regel følger det ikke med tilleggsutstyr som bunnventil, vannlås og boltsett. Dette må du derfor bestille i tillegg. Med en toppmontert servant eller en annen type servant som krever en spesiell innfesting, følger det ofte med monteringssett.  

Installasjon og montering

Du kan montere servanten selv, men servantkran og avløp må kobles til av rørlegger. En av våre rørleggere hjelper deg gjerne med dette.  

Klar for å bli inspirert eller ta et valg?

Uansett om du planlegger en full renovering eller en enkel oppdatering av ditt baderom, kan vi hjelpe deg med å finne den perfekte servanten. Vi kan også organisere oppussingen for deg. 

Besøk vårt showroom for å utforske vårt omfattende utvalg av servanter og baderomsmøbler, og finn din stil! 

Få hjelp med oppussing av bad