Varmepumpe og vannbåren varme

Begynner det å bli varmere inne? Våren og sommeren er her og kjøling av huset blir fort en nødvendighet. Det samme med varme når høsten kommer. En varmepumpe kan sikre deg store kostnadsbesparelser. Vurderer du å kjøpe varmepumpe for enten vannbåren varme eller luft? Ikke nøl med å ta kontakt med våre fagfolk som hjelper deg!

Gratis befaring

Vi tilbyr gratis befaring ved rehabilitering av bad og varmepumper. Kontakt oss!

bestill gratis befaring

Installasjon av varmepumper

Vi i Ramsøy er totaltleverandør av alle typer varmepumpeløsninger. Bergvarmepumpe, avtrekkspumpe, luft-vann og luft-luft løsninger. Vi finner den beste løsningen for din bolig, kontakt oss!

Forskjellen på varmepumper

Vi leverer i hovedsak fire typer varmepumper; luft-til-luft, luft-til-vann, bergvarme og avtrekksvarmepumpe.

Luft-luft varmepumpe

En varmepumpe har evnen til å flytte varme fra et lavere til et høyere temperaturområde. Selv ved kalde temperaturer finnes det energi som varmepumpen kan utvinne i form av varme. Energien som varmepumpen utvinner kommer fra solvarme enten den er lagret i luften, berget, grunnen eller sjøen. En luft til luft varmepumpe henter energi fra luften. Energien som utvinnes er gratis og fornybar. Noen luft-luft modeller kan også brukes til kjøling/air condition om sommeren.

Toshiba Daiseikai 9

Toppmodellen med energimerke A+++ og suveren ytelse.

Toshiba Polar

Folkefavoritten! Best i klassen på energieffektivitet.

Toshiba Multisplitt

To innedeler for jevn og bedre fordeling av varme i store boliger.

Toshiba Seiya AC

Vår aircondition-modell er utviklet for å gi stillegående og effektiv kjøling.

Toshiba Seiya DC

Dette er en budsjettmodell utviklet for å gi effektiv oppvarming til en lav pris.

Toshiba gulvmodell

Toshiba Gulvmodell har høy ytelse ved lave utetemperaturer og er fabrikktestet ned til -30°C.

Mitsubishi Kaiteki

Ny toppmodell – det ypperste innen Japansk ingeniørkunst.

Mitsubishi Iguru

Med Hyper Heating teknologi sikrer du deg behagelig innetemperatur, uansett om det er -25°C utendørs.

Luft-vann varmepumpe

Hvordan kan kald uteluft varme opp et hus? Jo, luft til vann-varmepumpe lykkes med å konsentrere varmeenergien i uteluften så mye at den kan varme opp vannet du bruker til for eksempel dusjing og radiatorovner. Uteluften blir sugd inn i varmepumpe, hvor den møter et lukket system. Dette systemet inneholder et kjølemedium som blir til gass ved lav temperatur. Gassen går så til kompressoren, hvor den komprimeres og trykket øker. Dette gjør at temperaturen stiger kraftig. Den varme gassen går deretter via en kondensator som gjør at den avgir varmen til husets varmesystem, for eksempel til vannbåren gulvvarme, radiatorer og varmtvann. Samtidig går kjøremediet tilbake til flytende form, klar for å blir gass- og varmepumpen kan igjen hente mer varmeenergi fra uteluften.

NIBE F2120

Inverterstyrt luft-vann-varmepumpe og et virkelig gjennombrudd når det gjelder effektivitet.

NIBE SPLIT HBS 05

NIBE SPLIT gir optimale besparelser ettersom varmepumpen automatisk tilpasser seg effektbehovet året rundt.

Bergvarmepumpe

Bergvarme er ren solenergi som lagres i bakken, fra vårens første solstråler til høstens siste blad faller. Når vinteren setter inn, er bakken proppfull av energi som kan brukes direkte til oppvarming av boligen din.Med væskefylte rør, også kalt kollektoren, hentes lagret solvarme opp fra fjellet, sjøen eller under bakken på tomten din. Oppgaven til selve bergvarmepumpen er å konsentrere energien så mye at den kan gi deg varmt vann og oppvarming.

Avtrekksvarmepumpe

Teknologien i avtrekksvarmepumper baserer seg på først å ventilere huset ditt, for så å resirkulere ventilasjonsluftens varmeenergi for å varme opp varmtvann og bolig. Avtrekksvarmepumpen bruker altså energi fra gammel, brukt luft. Den sirkulerende luften blir dratt inn i husets kanalsystem. Den oppvarmede romluften ledes så til varmepumpen, hvor energien i luften gjenvinnes. Slik kan avtrekksvarmepumpen forsørge hele huset med varmtvann og varme til radiatorsystemet.

Gulvvarme og radiatoranlegg

Vi leverer komplette løsninger for gulvvarme og radiatoranlegg (vannbåren varme). Kontakt oss så hjelper vi deg!

Produsenter av varmepumper

Vi er forhandler av varmepumper fra Nibe, Toshiba, Mitsubishi og Samsung. Disse har over 40 års erfaring med oppvarming av hus og godt inneklima. Visste du at en varmepumpe kan senke oppvarmingskostnadene med opptil 70%? Hos oss finner du produkter med energiklasse A+++ og varmegaranti ned til minus 30 grader – så nå skal du slippe å fryse i vinter! Noen av våre varmepumper kommer også med kjølefunksjon, som kan gi et svalt hjem om sommeren

Våre leverandører innen varmepumper og vannbåren varme: