Varmepumpe og vannbåren varme

Med en varmepumpe kan du energieffektivt sikre deg et behagelig inneklima under vinteren, uansett utendørstemperatur. Luft-vann- og luft-luft-modeller har også AC-funksjon, og sørger for komfort også under sommeren.  Ikke nøl med å ta kontakt med våre fagfolk som hjelper deg med å velge riktig løsning for deg.

Gratis befaring

Vi tilbyr gratis befaring ved rehabilitering av bad og varmepumper. Kontakt oss!

bestill gratis befaring

Varmepumpe signatur

Våre leverandører innen varmepumper og vannbåren varme:

Kjøp varmepumper med montering

Vi i Ramsøy er totalleverandør av alle typer varmepumpeløsninger. Bergvarmepumpe, avtrekkspumpe, luft-vann og luft-luft løsninger. Vi finner den beste løsningen for din bolig.   Hos oss kan du kjøpe varmepumpe og få montering inkludert i prisen. Våre installatører er kompetente og du kan være trygg på at arbeidet blir gjort riktig.  Vi har butikk sentralt i Lillehammer. Kom gjerne innom, eller ta kontakt på telefon eller mail, hvis du lurer på noe.

Ta kontakt

Forskjellen på varmepumper

Vi leverer i hovedsak fire typer varmepumper; luft-til-luft, luft-til-vann, bergvarme og avtrekksvarmepumpe.

Luft-luft varmepumpe

En varmepumpe har evnen til å flytte varme fra et lavere til et høyere temperaturområde. Selv ved kalde temperaturer finnes det energi som varmepumpen kan utvinne i form av varme. Energien som varmepumpen utvinner kommer fra solvarme enten den er lagret i luften, berget, grunnen eller sjøen. En luft til luft varmepumpe henter energi fra luften. Energien som utvinnes er gratis og fornybar. Noen luft-luft modeller kan også brukes til kjøling/air condition om sommeren.

Les vår guide om luft-luft varmepumper

Luft-luft varmepumper fra Toshiba

Toshiba Ask & Kontur

Toppmodeller med energimerke A+++. De kraftigste pumpene på markedet i sin klasse med avansert teknologi og i elegant design. Bærekraftige materialer, fremfor alt Ask.

Poeng for toshiba-daiseikai-9s-35

Toshiba Polar 35 varmepumpe inkl. AC

Folkefavoritten! Best i mellomklassen på energieffektivitet. Stilig, matt design. Høy kapasitet ved lave temperaturer og energiklasse A+++.

Poeng og virkningsgrad for toshiba polar 35 varmepumpe

Toshiba Signatur 35 varmepumpe inkl. AC

Toshiba Signatur er en varmepumpe i mellomklassen. Den har en unik design, høy varmeeffekt og mange nyttige funksjoner. Energiklassen er A+++, den er meget stillegående og ytelsesevnen er helt på topp. Finnes i hele 15 ulike farger.

Virkningsgrader for Toshiba Signatur 35 varmepumpe

Luft-luft varmepumper fra Mitsubishi

Grå varmepumpe Mitsubishi Kaiteki

Mitsubishi Electric Kaiteki varmepumpe inkl. AC

Toppmodell og bestselger – det ypperste innen Japansk ingeniørkunst. Energieffektiv og stilren varmepumpe, som gir høy varmekapasitet og behagelig kjøling tilpasset dine behov. Sikrer jevn og billig oppvarming – selv når det er kaldt. Energiklasse A+++.

Mitsubishi varmepumpe Kaiteki - poeng
Varmepumpe Mitsubishi Iguru

Mitsubishi Electric Iguru varmepumpe inkl. AC

En varmepumpe i mellomklassen med Hyper Heating-teknologi, som gjør den like kraftig som de kraftigste varmepumpene, samtidig som den er liten i størrelsen. Modellen har store luftspjeld for optimal luftstrømskontroll, varmefordeling og komfort.

Mitsubishi varmepumpe IGURU - poeng

Mitsubishi Electric UWANO varmepumpe inkl. AC

UWANO er Mitsubishis nye toppmodell. Raskest på oppvarming av rom, og med Hyper Heating-teknologi som gir ekstrem varmekapasitet. UWANO har et moderne og stilrent design og er fullspekket med teknologi, funksjoner og ypperlig AC om sommeren. Fabrikkgarantert varmekapasitet er ned til -30°C.

Poeng for toshiba-daiseikai-9s-35

Luft-vann varmepumpe

Hvordan kan kald uteluft varme opp et hus? Jo, luft til vann-varmepumpe lykkes med å konsentrere varmeenergien i uteluften så mye at den kan varme opp vannet du bruker til for eksempel dusjing og radiatorovner.  Uteluften blir sugd inn i varmepumpe, hvor den møter et lukket system. Dette systemet inneholder et kjølemedium som blir til gass ved lav temperatur. Gassen går så til kompressoren, hvor den komprimeres og trykket øker.  Dette gjør at temperaturen stiger kraftig. Den varme gassen går deretter via en kondensator som gjør at den avgir varmen til husets varmesystem, for eksempel til vannbåren gulvvarme, radiatorer og varmtvann. Samtidig går kjølemediet tilbake til flytende form, klar for å blir gass- og varmepumpen kan igjen hente mer varmeenergi fra uteluften.

NIBE varmepumper

Luft vann varmepumpe NIBE F2120

NIBE F2120 varmepumpe

Inverterstyrt luft-vann-varmepumpe og et virkelig gjennombrudd når det gjelder effektivitet.

NIBE SPLIT Luft-vann varmepumpe

NIBE SPLIT HBS 05 varmepumpe

NIBE SPLIT gir optimale besparelser ettersom varmepumpen automatisk tilpasser seg effektbehovet året rundt.

Bergvarmepumpe

Bergvarme er ren solenergi som lagres i bakken, fra vårens første solstråler til høstens siste blad faller. Når vinteren setter inn, er bakken proppfull av energi som kan brukes direkte til oppvarming av boligen din.  Med væskefylte rør, også kalt kollektoren, hentes lagret solvarme opp fra fjellet, sjøen eller under bakken på tomten din. Oppgaven til selve bergvarmepumpen er å konsentrere energien så mye at den kan gi deg varmt vann og oppvarming.

Avtrekksvarmepumpe

Teknologien i avtrekksvarmepumper baserer seg på å ventilere huset ditt først. Deretter resirkuleres ventilasjonsluftens varmeenergi, for å varme opp vann og bolig.  Avtrekksvarmepumpen bruker altså energi fra gammel, brukt luft. Den sirkulerende luften blir dratt inn i husets kanalsystem. Den oppvarmede romluften ledes så til varmepumpen, hvor energien i luften gjenvinnes. Slik kan avtrekksvarmepumpen forsørge hele huset med varmtvann og varme til radiatorsystemet.

Gulvvarme og radiatoranlegg

Vi leverer komplette løsninger for gulvvarme og radiatoranlegg (vannbåren varme). Kontakt oss så hjelper vi deg!

Service av varmepumpe?

Varmepumper gir god varmeøkonomi, men trenger regelmessig service for å fungere optimalt og vare lenger. Den bør få service en gang i året, og filteret bør rengjøres var tredje måned. Trenger du service på varmepumpen din? Vi hjelper deg gjerne. Les mer om varmepumpeservice

Produsenter av varmepumper

Vi er forhandler av varmepumper fra Nibe, Toshiba, Mitsubishi og Samsung. Disse har over 40 års erfaring med oppvarming av hus og godt inneklima.

Visste du at en varmepumpe kan senke oppvarmingskostnadene med opptil 70 %? 

Hos oss finner du produkter med energiklasse A+++ og varmegaranti ned til minus 30 grader – så nå skal du slippe å fryse i vinter! Noen av våre varmepumper kommer også med kjølefunksjon, som kan gi et svalt hjem om sommeren.