Varmepumpe og vannbåren varme

Med en varmepumpe kan du sikre deg et behagelig inneklima uansett hvor kaldt det er utendørs. Under vinterhalvåret reduserer den ditt totale energiforbruk og gjør boligen din mer miljøvennlig. Noen modeller kan også kjøle boligen om sommeren, med hjelp av aircondition.   Vurderer du å kjøpe varmepumpe for enten vannbåren varme eller luft? Ikke nøl med å ta kontakt med våre fagfolk som hjelper deg med å velge riktig løsning for deg.

Gratis befaring

Vi tilbyr gratis befaring ved rehabilitering av bad og varmepumper. Kontakt oss!

bestill gratis befaring

Varmepumpe for varme og kjøling

Våre leverandører innen varmepumper og vannbåren varme:

Kjøp varmepumper med montering

Vi i Ramsøy er totalleverandør av alle typer varmepumpeløsninger. Bergvarmepumpe, avtrekkspumpe, luft-vann og luft-luft løsninger. Vi finner den beste løsningen for din bolig.   Hos oss kan du kjøpe varmepumpe og få montering inkludert i prisen. Våre installatører er kompetente og du kan være trygg på at arbeidet blir gjort riktig.  Vi har butikk sentralt i Lillehammer. Kom gjerne innom, eller ta kontakt på telefon eller mail, hvis du lurer på noe.

Ta kontakt

Forskjellen på varmepumper

Vi leverer i hovedsak fire typer varmepumper; luft-til-luft, luft-til-vann, bergvarme og avtrekksvarmepumpe.

Luft-luft varmepumpe

En varmepumpe har evnen til å flytte varme fra et lavere til et høyere temperaturområde. Selv ved kalde temperaturer finnes det energi som varmepumpen kan utvinne i form av varme. Energien som varmepumpen utvinner kommer fra solvarme enten den er lagret i luften, berget, grunnen eller sjøen. En luft til luft varmepumpe henter energi fra luften. Energien som utvinnes er gratis og fornybar. Noen luft-luft modeller kan også brukes til kjøling/air condition om sommeren.

Les vår guide om luft-luft varmepumper
toshiba daiseikai 9 - luft til luft varmepumpe i toppmodell

Toshiba Daiseikai 9 S 35 varmepumpe

Toppmodellen med energimerke A+++ er den kraftigste pumpen på markedet i sin klasse. Dessuten er den meget stillegående. Daiseikai 9 S er fabrikktestet ned til -30 °C.

Poeng for toshiba-daiseikai-9s-35

Toshiba Polar 35 varmepumpe

Folkefavoritten! Best i mellomklassen på energieffektivitet. Stilig, matt design. Høy kapasitet ved lave temperaturer og energiklasse A+++.

Poeng og virkningsgrad for toshiba polar 35 varmepumpe

Toshiba Multisplitt varmepumpe

To innedeler for jevn og bedre fordeling av varme i store boliger.

toshiba seiya ac varmepumpe

Toshiba Seiya AC varmepumpe

Vår aircondition-modell er utviklet for å gi stillegående og effektiv kjøling til en lav pris.

Toshiba Seiya AC virkningsgrad
toshiba seiya nd varmepumpe

Toshiba Seiya Nordic 35 varmepumpe

Dette er en budsjettmodell utviklet for å gi effektiv oppvarming til en lav pris. Seiya er spesielt godt egnet i boliger med lavt eller middels varmebehov.

Virkningsgrad for Toshiba Seiya Nordic 35 varmepumpe
Toshiba gulvmodell varmepumpe

Toshiba gulvmodell varmepumpe

Toshiba Gulvmodell er en varmepumpe i toppklassen. Den har høy ytelse ved lave utetemperaturer og er fabrikktestet ned til -30°C.

Virkningsgrad for Toshiba gulvmodell varmepumpe
Toshiba Signatur luft til luft varmepumpe

Toshiba Signatur 35 varmepumpe

Toshiba Signatur er en varmepumpe i mellomklassen. Den har en unik design, høy varmeeffekt og mange nyttige funksjoner. Energiklassen er A+++, den er meget stillegående og ytelsesevnen er helt på topp. Finnes i ulike farger.

Virkningsgrader for Toshiba Signatur 35 varmepumpe

Mitsubishi Kaiteki varmepumpe

Ny toppmodell og bestselger – det ypperste innen Japansk ingeniørkunst. Energieffektiv og stilren varmepumpe, som gir høy varmekapasitet og behagelig kjøling tilpasset dine behov. Sikrer jevn og billig oppvarming – selv når det er kaldt. Energiklasse A+++.

Mitsubishi Iguru varmepumpe

En varmepumpe i mellomklassen med Hyper Heating-teknologi, som gjør den like kraftig som de kraftigste varmepumpene, samtidig som den er liten i størrelsen. Modellen har store luftspjeld for optimal luftstrømskontroll, varmefordeling og komfort.

Luft-vann varmepumpe

Hvordan kan kald uteluft varme opp et hus? Jo, luft til vann-varmepumpe lykkes med å konsentrere varmeenergien i uteluften så mye at den kan varme opp vannet du bruker til for eksempel dusjing og radiatorovner.  Uteluften blir sugd inn i varmepumpe, hvor den møter et lukket system. Dette systemet inneholder et kjølemedium som blir til gass ved lav temperatur. Gassen går så til kompressoren, hvor den komprimeres og trykket øker.  Dette gjør at temperaturen stiger kraftig. Den varme gassen går deretter via en kondensator som gjør at den avgir varmen til husets varmesystem, for eksempel til vannbåren gulvvarme, radiatorer og varmtvann. Samtidig går kjølemediet tilbake til flytende form, klar for å blir gass- og varmepumpen kan igjen hente mer varmeenergi fra uteluften.

NIBE varmepumper

NIBE F2120 varmepumpe

Inverterstyrt luft-vann-varmepumpe og et virkelig gjennombrudd når det gjelder effektivitet.

NIBE SPLIT HBS 05 varmepumpe

NIBE SPLIT gir optimale besparelser ettersom varmepumpen automatisk tilpasser seg effektbehovet året rundt.

Bergvarmepumpe

Bergvarme er ren solenergi som lagres i bakken, fra vårens første solstråler til høstens siste blad faller. Når vinteren setter inn, er bakken proppfull av energi som kan brukes direkte til oppvarming av boligen din.  Med væskefylte rør, også kalt kollektoren, hentes lagret solvarme opp fra fjellet, sjøen eller under bakken på tomten din. Oppgaven til selve bergvarmepumpen er å konsentrere energien så mye at den kan gi deg varmt vann og oppvarming.

Avtrekksvarmepumpe

Teknologien i avtrekksvarmepumper baserer seg på å ventilere huset ditt først. Deretter resirkuleres ventilasjonsluftens varmeenergi, for å varme opp vann og bolig.  Avtrekksvarmepumpen bruker altså energi fra gammel, brukt luft. Den sirkulerende luften blir dratt inn i husets kanalsystem. Den oppvarmede romluften ledes så til varmepumpen, hvor energien i luften gjenvinnes. Slik kan avtrekksvarmepumpen forsørge hele huset med varmtvann og varme til radiatorsystemet.

Gulvvarme og radiatoranlegg

Vi leverer komplette løsninger for gulvvarme og radiatoranlegg (vannbåren varme). Kontakt oss så hjelper vi deg!

Produsenter av varmepumper

Vi er forhandler av varmepumper fra Nibe, Toshiba, Mitsubishi og Samsung. Disse har over 40 års erfaring med oppvarming av hus og godt inneklima.

Visste du at en varmepumpe kan senke oppvarmingskostnadene med opptil 70 %? 

Hos oss finner du produkter med energiklasse A+++ og varmegaranti ned til minus 30 grader – så nå skal du slippe å fryse i vinter! Noen av våre varmepumper kommer også med kjølefunksjon, som kan gi et svalt hjem om sommeren. Les hvor mye strøm du sparer med en varmepumpe