Med aircondition får du behagelig innendørstemperatur også om sommeren.

Det finnes ulike typer klimaanlegg med aircondition. Dersom du har større krav til funksjoner, effekt og energieffektivisering, bør du enten gå for en AC med split-system eller en varmepumpe med aircondition.

Fastmontert aircondition (split-system)

Dersom du ønsker kraftigere og mer effektiv kjøling er en fastmontert aircondition med split-system å anbefale. Den passer også bedre til større rom og boliger enn portable løsninger.

Fordeler:

 • Effektiv og kraftig kjøling
 • Mer stillegående og lavere energiforbruk enn portabel løsning
 • Generelt lavere pris og enklere installasjon enn kombinert AC/varmepumpe
 • Stabil ytelse, robust
 • Filtrerer innendørsluften fra støv
 • Tar ikke opp gulvplass

Pris for fastmontert AC (split-system)

Dette varierer veldig avhengig av merkevare, kapasitet og funksjoner. Prisen ligger vanligvis et sted mellom 10 000-25 000 kr.

Toshiba Seiya AC

Dette er en stillegående aircondition til lav pris og med energiklasse A++ i kjølemodus. Seiya AC er modellen for deg som vil ha effektiv kjøling – uten å måtte betale for mye.

Toshiba Seiya AC

Aircondition og varmepumpe i ett

En varmepumpe med AC passer deg som ønsker energieffektiv oppvarming om vinteren og kjøling om sommeren. Du får nemlig begge funksjonene i samme enhet. Denne typen passer også større rom og boliger bedre enn portable løsninger.

Fordeler med kombinert aircondition og varmepumpe:

 • Effektiv kjøling og oppvarming i samme enhet
 • Mer stillegående og lavere energiforbruk enn portable løsninger
 • Stabil ytelse, robust
 • Tar ikke opp gulvplass
 • Reduserer strømforbruket om vinteren
 • Gir ny, filtrert luft hentet utenfra

Pris for varmepumpe med aircondition

En varmepumpe med aircondition koster som regel fra 20 000 kr og oppover, og installasjon på ca. 5 000 kr kommer i tillegg. Hos Ramsøy kan du få installasjon inkludert i prisen, og vi tilbyr gratis befaring. 

Toshiba Signatur varmepumpe og AC

Toshiba varmepumpe Signatur i grå farge

Mellomklasse: Varmepumpen Toshiba Signatur har utbyttbare tekstildeksler i hele 15 ulike farger, som gjør at du lett får den til å passe inn i hjemmet eller på hytta. I tillegg til å ha et prisvinnende design, er den meget stillegående, har høy varmeeffekt og mange nyttige funksjoner. Signatur har innebygget WiFi og styringsapp. Energiklasse A+++.

Toshiba Polar Varmepumpe og AC

Toshiba Polar hvit varmepumpe

Mellomklasse: Toshiba Polar har et stilig og matt design i svart eller hvitt, og er en folkefavoritt. Den har høy kapasitet ved lave temperaturer, og er best i klassen på energieffektivitet. Varmepumpen har nyttige funksjoner som peismodus og vedlikeholdsvarme. Hada Care-spjeldet sørger for komfortabel nedkjøling i AC-modus. Energiklasse A+++.

Mitsubishi Uwano varmepumpe og AC

Toppmodell: Uwano er den mest effektive varmepumpe/AC-modellen med ekstrem varmekapasitet tilpasset den kalde, nordiske vinteren, og selvfølgelig ypperlig kjølekomfort på varme sommerdager. Den har et moderne, stilrent design fullspekket med teknologi og funksjoner, som WiFi og Hyper heating-teknologi. Energiklasse A+++.

Mitsubishi Kaiteki varmepumpe og AC

Kaiteki svart varmepumpe fra Mitsubishi

Toppmodell: Bestselger med kraftig varmekapasitet og unike komfortfunksjoner i et prisvinnende design. Den er energieffektiv, har innebygd WiFi, Hyper Heating-teknologi og ypperlig kjølefunksjon. Kaiteki leveres i tre størrelser i fire unike farger. Energiklasse A+++.

Kom innom showroomet vårt på Lillehammer for å se disse, og flere modeller! Ta kontakt på 612 48 030, hvis du har noen spørsmål.